Een team van 2 inspirerende DIYmom's

Ontdek wie wij zijn en waarom wij dit platform hebben opgezet.

Annemarie

Al jaren droomde ik erover dat ik ooit op de Tafelberg in Zuid-Afrika zou zitten met een jongetje. Mijn zoon. Ik begreep nooit helemaal wat dat betekende ondertussen ben ik er wel uit: Ik word moeder, van een zoon, alleen! Om te beginnen; ‘bewust alleenstaande moeder’ is een beetje een ouderwetse term als je het aan mij vraagt. Toen ik me ging verdiepen in het vraagstuk moeder worden in mijn eentje kwam ik erachter dat vrouwen die deze weg bewandelen, vaak hoogopgeleide, bereisde vrouwen zijn die niet langer willen wachten tot een geliefde hun lot bepaald maar ze willen zelf invulling geven aan hun dromen, de term doet ons geen eer aan. Ik besloot de hulp in te schakelen van een (hopelijk) aardige meneer uit Denemarken die ik vond op ‘Sperma Tinder’ (zoals ik het noemde). Het alleenstaande moederschap leek me op zich nog niet moeilijk genoeg, dus ik besloot het traject in te gaan vanuit mijn huidige woonplaats Lissabon. 

Ik kreeg gaandeweg (nog) zoveel meer respect voor ons vrouwen. Ik leerde dingen over mijn het vrouwenlijf kennen die ik nooit geweten heb en bij tijd en wijle was het ook gewoon donders moeilijk en eenzaam. Je komt voor lastige keuzes te staan en wanneer je het geluk hebt dat het je lukt met hulp een kindje te maken is het niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Terwijl ik wachtte op mijn derde Ubereats bestelling van die dag, omdat ik gewoon niet de kracht had de trap af te gaan, luisterde ik naar een Podcast waarin de hippe Amsterdam-Zuid moeder het belang uiteen zette van de verzorgende rol van de partner tijdens het eerste trimester en overviel me een gevoel van eenzaamheid. 

Waarom was er geen te luchtig platform voor ons te gekke sterke vrouwen die de ballen hebben dit traject aan te gaan? Die zichzelf niet willen vinden op talloze hopeloze forums op zoek naar antwoorden die afwijken van de de mainstrain papa-mama conceptie? Die ergens ook wel weer de humor inzien van het traject maar bovenal, die op zoek zijn naar ‘collega’s’ waarmee ze zich kunnen identificeren. Samen met zo’n fantastische vrouw, Annuska, ging ik aan de slag en DIYMom is het resultaat. Met een vrolijke noot hopen wij je verder op weg te kunnen helpen met alles wat er op jouw en mijn pad komt.

Annuska

Later als ik groot ben … die zin gebruik ik nog steeds heel regelmatig. Ik was niet dat kleine meisje die droomde van trouwen en kinderen krijgen. Ik was meer een tomboy die buitenspeelde. Ik leefde in het nu. Toen ik ging studeren en mannen echt leuk begon te vinden dacht ik vaak … Als ik ooit een kindje krijg dan alleen met iemand die echt leuk is en waarmee ik mijn genen wil delen.

Diegene bleef uit en steeds vaker werd me duidelijk dat ik wel echt heel graag een kindje wilde. Ik begon daten als een sport te zien, maar de liefde bleef uit.
En zo werd ik me steeds vaker bewust van de angst die ik opbouwde. Straks word ik op een dag wakker op mijn 43ste en ben ik én niet de liefde van mijn leven tegen het lijf gelopen én geen moeder geworden. Dat gaat mij niet gebeuren!

In diezelfde tijd maakte ik nieuwe vrienden om leuke dingen mee te doen.
En diep in de nacht ergens op een verjaardag zittend op de grond met een biertje kwam mijn kinderwens ter sprake. “ Als je echt graag een kindje wil, moet je serieus stappen gaan ondernemen Noes. Wij zijn zelf ook bezig met een alleenstaande vrouw om samen een kindje mee te krijgen. Denk daar eens over na.”

Met dat gesprek in mijn achterhoofd ben ik naar Thailand afgereisd. Wat ik jaren eerder had moeten doen, maar a la. In een rivier al olifanten wassend, wist ik dat ik een keuze moest gaan maken. Neem afscheid van plan A er zijn nog 25 andere letters in het alfabet. Kies er één die bij jou past.

En zo begon het idee steeds vaker in mijn hoofd te spelen dat ik toch al niet zo conventioneel ben en ik misschien juist beter tot mijn recht kom als ik een andere route zou gaan bewandelen.

Vele bergen beklommen, paden bewandeld en de routeplanner bekeken om te komen tot het beste besluit dat ik kon nemen. Dat gesprek daar op de grond zittend met een biertje, heeft er toe geleid dat ik nu de meest trotse mama ben van een meisje, mijn meisje.
En die vriend met wie ik dat gesprek had? Hij is samen met zijn man de vader van mijn dochter. Sommige mensen kruisen niet voor niets je pad!

DIYmom - moeder en kind

Volg ons!

 

Wil jij geen blogpost of podcast van ons missen? Volg ons dan via jouw favoriete kanaal.